Clubhistorie Taekwondo Oude Luttikhuis

De leiding van de club is bij de hoofdtrainer Thijs Oude Luttikhuis 3e Dan WTF/Kukkiwon.
De club is in 1973 opgericht door zijn vader, Ben Oude Luttikhuis 8ste Dan WTF/Kukkiwon, Internationaal Grand Master Instructor. 

Thijs Oude Luttikhuis is vanaf zeer jonge leeftijd betrokken bij de club, vanaf zijn 7de jaar is hij begonnen met het volgen van taekwondolessen. Op 12-jarige leeftijd wist hij zijn zwarte band te behalen en werd tevens voor de eerste keer Nederlands kampioen.  

Enkele belangrijke successen die Thijs Oude Luttikhuis als speler heeft behaald : 

  • 11-Voudig Nederlands Kampioen. 
  • ​Europees Kampioen Senioren -78kg (2006)
  • Vice-Europees Kampioen Senioren -72kg (2000)
  • Brons Europese Kampioenschappen -78kg (2004)
  • 5de plek Wereld Kampioenschappen -78kg  (2001 en 2003)
  • Brons Europees Kwalificatietoernooi Olympische Spelen Athene (2004)
  • Diverse andere internationale titels waaronder de US Open, Dutch Open, Danish Open, Belgium Open enz.  

Tijdens zijn carriere als wedstrijdspeler is Thijs zelf ook begonnen met lesgeven en tevens het assisteren van zijn vader bij het wedstrijdteam. Op latere leeftijd werd zijn rol hierin steeds actiever en vanaf 2011 staat de club onder leiding van Thijs. Tevens is Thijs bondscoach geweest van de Nationale Junioren Selectie van 2007 t/m 2009.

Daarnaast is er een uitgebreide staf van assistenten en les ondersteuners in de club die allen aan kwaliteits eisen moeten voldoen om te mogen lesgeven. In vele gevallen zijn de lesgevers zelf ook actief geweest binnen het wedstrijdteam waarbij ook door hen mooie successen zijn behaald. 

De club heeft ruim over de 100 Nederlands kampioenen voortgebracht en daarnaast diverse Europese kampioenen waaronder Joyce van Baaren, Yvonne Oude Luttikhuis en Thijs Oude Luttikhuis. Op dit moment draait de club nog steeds op mondiaal niveau mee. 

Naast sparring is stijl ook een onderdeel bij Taekwondo. Deze variatie zorgt ervoor dat Taekwondo een brede sport is, die door iedereen beoefend kan worden. Naast een actief wedstrijdteam binnen het sparring willen wij binnen onze club ook zoveel mogelijk leden opleiden tot de zwarte band. Dit doen wij door een uitgebreid examenprogramma aan te bieden waarin een geleidelijke opbouw zit richting de zwarte band, elk half jaar bestaat de mogelijkheid tot het doen van een examen hiervoor. 

memorian-ben-oude-luttikhuis
historie-tkd-oude-luttikhuis